اگر ميخواهيد حلواي خوشمزه و مجلسي درست کنيد به طوري که همه مهمانانتان با خوردن اين حلوا به هنگام افطار از شما تعريف و تمجيد کنند با من همراه شويد تا حلواي مجلسي و خوشمزه را به شما آموزش بدهم. البته حلواها انواع مختلف دارند و در هر شهري حلوا را به يک نوع درست ميکنند. بعضي از حلواها با شير، بعضي طعم هويج، حلوا با هل فراوان، حلواي ارده و حلوا لبو و از انواع اين حلواها است.
براي تهيه حلواي خوشمزه و مجلسي مواد زير موردنياز است:
در ابتدا براي تهيه حلوا شربت آن را درست ميکنيم. آب و شکر را باهم مخلوط کرده و بر روي گاز ميگذاريم تا مواد حلشده و چند دقيقه بجوشد. زعفران را نيز به مواد شربت اضافه ميکنيم. حواستان باشد تا آب به مرحله جوش نرسد و زماني که احساس کرديد شربت قوام آمده زير آن را خاموشکنيد. بگذاريد شربت با دماي محيط سرد شود.
در يک ماهيتابه گود آرد را ريخته و زير شعله را روشن ميکنيم. آنقدر به هم ميزنيم تا رنگ آرد تغيير کند. حواستان باشد لحظهاي از آرد غافل نشويد زيرا باعث سوختن آرد ميشود. شعله بايد در ملايمترين حالت ممکن باشد. براي داشتن يک حلواي طلايي بايد صبور باشيد و دقايق زيادي را پاي گاز به تفت دادن ملايم آرد صرف کنيد. رنگ حلوا سليقهاي است اما بهتر است رو به تيرگي رود و قهوهايرنگ شود. زماني که حس کرديد آرد رنگش عوضشده از روي شعله برداشته و از داخل الک آن را رد ميکنيم تا آرد گلوله گلوله نشود و کاملاً صاف شود. مجدداً روي گاز آرد را قرار ميدهيم. کره را به آرد اضافه ميکنيم . کاملاً به هم ميزنيم تا کره آب شود و به خورد آرد برود. 10 الي 15 دقيقه با کره آرد را تفت ميدهيم و درنهايت شربت را به حلوا اضافه ميکنيم. ممکن است زماني که شربت را به حلوا اضافه ميکنيم احساس کنيد آرد حلنشده و گلوله گلوله شده است. هيچ نگران نباشيد باکمي هم زدن حلوا يا تکان دادن حلوا در ماهيتابه کاملاً خودش را ميگيرد.
اينک گلاب و عرق هل را به حلوا اضافه ميکنيم و وقتي مطمئن شديد به خورد حلوا رفته است حلواي مجلسي را خاموشکنيد.
حلوا زرده به علت داشتن تخممرغ دسري مقوي و سالم براي ماه مبارک رمضان است. اين حلوا براي سوغاتي نيز مناسب است و ظاهري مانند فرني دارد با اين تفاوت که رنگ زرد مايل به نارنجي دارد و از فرني کمي سفتر است. اين دسر خوشمزه در همدان با کوماج سنتي همدان سرو ميشود. براي تزيين بهصورت فينگرفود يا داخل قيف براي حلواي مجلسي و پذيرايي عالي است. در اين دسر از موادي از جمله:
استفاده ميشود.
در مرحله اول زردهها را با هم ترکيب ميکنيم. تخممرغ يکي از مواد غذايي است که مرجع پروتئيني محسوب ميشود و هر وقت بخواهند پروتئين غذايي را سنجش بزنند آن را با پروتئينهاي مرجع تخممرغ مقايسه و اندازهگيري ميکنند. بعدازآنکه تخممرغ را کاملاً به هم زديم شکر را به آن اضافه ميکنيم و آنقدر هم ميزنيم تا شکر داخل زرده ترکيب بشود.
وقتي مواد کاملاً ترکيب شد و زرده تخممرغ حالت کرمي رنگ به خودش گرفت. حالا بايد مواد را حرارت بدهيم تا زردههاي تخممرغ پخته شود. دو علت داره پختن زرده تخممرغ يکي اينکه حاوي بيماري نباشه و ديگري اينکه به غلظت مناسب برسد. براي غلظت بيشتر ميتوانيم از نشاسته ذرت استفاده کنيم. حال مواد را روي حرارت غيرمستقيم قرار ميدهيم. نشاسته ذرت را کمکم اضافه ميکنيم تا مواد به قوام بيايد. و درنهايت زعفراني که با گلاب قاطي شده است را به مواد اضافه ميکنيم.
وقتي به غلظت مناسب رسيد و رد قاشق روي حلواي شما ماند حلواي زرده آماده است و ميگذاريم سرد شود و ميتوانيد داخل قيف ريخته و تزيين کنيد.
منبع:
درباره این سایت